REEDS
100%
VERKOCHT

FAQ

Vaste Steen is een jong ontwikkelingsbedrijf dat graag woningen ontwerpt waar iedereen enthousiast van wordt. Niet alleen het design vinden wij belangrijk maar ook hoe uw toekomstige woning of appartement eruit komt te zien. Hierbij zijn luxe, zorg en duurzaamheid vaste kernwaarden voor ons.

‘Samen bouwen wij aan uw toekomst’ Ons team van medewerkers is betrokken, enthousiast en dynamisch. We streven er naar een appartement te realiseren waar u zich thuis voelt. Wij begrijpen dat het belangrijk is dat het appartement goed aanvoelt en een grote invloed heeft op uw welbevinden.

Het voordeel van nieuwbouw is, dat u direct het appartement kunt betrekken. Alles is fris en afgewerkt. U hoeft alleen nog te sauzen/behangen en de vloerbedekking erin te laten plaatsen voordat u kunt verhuizen.

U staat op het punt de stap te maken naar uw nieuwe thuis. U denkt al na over de inrichting, bent misschien bezig met de verkoop van uw vorige huis, droomt al over uw nieuwe uitzicht, en dan duurt het nog circa één jaar…

Één verwachtingsvol jaar, waarin u zich kunt voorbereiden, voorpret heeft, en vooral veel zaken kunt gaan regelen. Maar ook een jaar van wachten. Gebruik deze tijd goed, laat onze adviseurs u helpen bij financieringsvraagstukken, misschien heeft u altijd nog eens een reis willen maken (mocht u uw huis al vroegtijdig verkocht hebben).

De appartementen worden gerealiseerd met de regelingen, reglementen en standaardvoorwaarden, gehanteerd en voorgeschreven door de Woningborg. Als u een appartement met Woningborg garantie koopt, betekent dit onder andere het volgende. Door de afgifte van het waarborgcertificaat verplicht de aannemer zich tot garantie op de kwaliteit van de woning. De teksten van de koop- en aannemingsovereenkomst zijn in overeenstemming met het model van Woningborg; u beschikt dus over een veilig contract. U blijft nooit met een onafgebouwd appartement zitten wanneer tijdens de bouw iets mis zou gaan. Tevens biedt de Woningborg garantie een financieel waarborg voor de afwikkeling van de gebreken aan het appartement na oplevering.

Indien uw huidige woning nog niet is verkocht, dan kunt u gebruik maken van een overbruggingshypotheek.

Als er in de omgeving een project wordt opgeleverd met aantrekkelijke gelijkvloerse appartementen, krijgen wij veelvuldig de vraag: kun je op latere leeftijd nog wel een hypotheek afsluiten? Sowieso is het een van de vragen die erg leven bij wat oudere doorstromers. Vaak vermoeden onze klanten dat 't wel lastig zal zijn, of dat je dan nog maar kort kunt lenen.

Goed nieuws
Dat zijn fijne gesprekken: de feiten zijn vaak goed nieuws voor deze cliënten. Want ja, ook als u de vijftig of zestig gepasseerd bent, kunt u een volwaardige hypotheek afsluiten. En als u wilt, loopt die gewoon 20 of 30 jaar.

Top afdekken
Wettelijk is er geen belemmering. De bepaling dat je tot 100% van de waarde van de woning kunt lenen, geldt voor iedere huizenkoper.

In de praktijk stellen hypotheekverstrekkers wel enkele voorwaarden. Die willen graag dat de top van een hypotheek, vanaf zo'n 80% van de waarde van het huis, wordt afgedekt door een overlijdensrisicoverzekering. Tot rond de 75 jaar kunt u zo'n verzekering meestal gewoon sluiten, al stijgt de premie met het klimmen van de jaren.

Overwaarde of spaargeld
En er zijn andere mogelijkheden. Veel oudere huizenkopers zijn doorstromers, die een ander huis achterlaten. Nu de huizenmarkt weer gunstig is, kunnen zij vaak beschikken over een bedrag aan overwaarde.

Heeft u geen overwaarde, maar wel ander eigen geld? Dan kunt u dat ook gebruiken om een deel van de koopsom te voldoen. Voor de rest van de waarde van het huis waarin u verder van het leven wilt genieten, sluit u zonder problemen een hypotheek.

Alvast aflossen
Zelfs voor wie geen eigen geld heeft en geen eigen huis, of geen overwaarde daarop, is het mogelijk om een hypotheek te sluiten voor dat droomhuis voor de komende jaren. Heeft u nog een aantal jaren tot uw pensioen, dan rekent de hypotheekverstrekker al met uw inkomen ná dat pensioen. Maar u kunt in de jaren voordat u die leeftijd bereikt meer aflossen, zodat u bij het ingaan van uw pensioen de top van uw hypotheek al heeft afgedekt.

Veel mogelijk
Wat voor hypotheek het gunstigst is als u rond uw zestigste of daarna een nieuw huis koopt, hangt uiteraard van uw totale financiële situatie af. En er is veel te kiezen! Niet alleen tussen hypotheekverstrekkers, maar ook in hypotheekvormen: de meeste doorstromers op de huizenmarkt hebben een hypotheek die dateert van voor 2013. Zij kunnen niet alleen lineaire of annuïteitenhypotheken afsluiten, maar ook weer kiezen voor de aflossingsvrije hypotheekvorm die ze al hadden.

Indien uw huidige woning nog niet is verkocht, dan kan de bank de verwachte overwaarde financieren voor uw nieuwe woning, dit noemen wij een overbruggingshypotheek.
Zodra u bij de notaris bent geweest dan gaat u voor de volledige hypotheek inclusief overbrugging de lasten hiervan betalen.
Een bouwdepot is een speciale rekening waaruit u de kosten voor de nieuwbouw woning betaalt.
De rente op uw bouwdepot is vaak bij de ingang van uw hypotheek gelijk aan de rente op uw hypotheek op dat moment. De rente op uw bouwdepot wijzigt niet. Ook niet als de rente op uw hypotheek wijzigt.
Een bouwdepot loopt maximaal twee jaar.

Impressie

Top